Самостоятелно изпомпване на септична яма

Ако услугите на канализационните камиони са твърде скъпи за Вас, тогава можете да извършвате изпомпване ръчно. За това се нуждаете от фекална помпа за изпомпване на септична яма.

Преди да започнете да изпомпвате съдържанието на септичната яма, намерете контейнер, който ще отговаря на обема му, и изберете място за източване на отпадъците. Препоръчително е резервоарът да има капак, това ще помогне за предпазване на въздуха от миризма. Помислете за видовете фекални помпи.

Разделят се по два критерия:

По метода на защита на смукателния блок: Защитени помпи. Те имат филтри, които могат да улавят частици с диаметър до 35 мм; Помпи с шлайф. Функционира като шлифовъчна машина за отпадъчни отпадъци.

По степен на защита: Потопяеми фекални помпи; Полупотопяеми фекални помпи; Преносими фекални помпи. Важно! Най-рационалният вариант са фекални помпи, които са проектирани да работят с тежки замърсители, с високо ниво на здравина и защита срещу износване.

За изпомпване на септична яма, с помощта на помпа и маркучи в следната последователност: Проверяваме функционалните възможности на фекалната помпа; Към него свързваме маркуч, който съответства на диаметър; За да се изпомпват системи за изхвърляне на ями в страната, достатъчно е да се използват малки модели с шлайф, които независимо ще се отърват от твърдите отпадъци на ямите; Последният етап е почистване на дъното – това се прави с четка и кърпа в ръкавици. И накрая, измиваме всичко с течаща вода с добро налягане.

Колко често е необходимо да се изпомпва септична яма?

Този въпрос е много актуален за повечето хора. Необходимо е да се осигури септична яма за изпомпване 1-2 пъти годишно. Всичко зависи от това дали живеете постоянно в къщата или не. В случай, че рядко се намирате в дадения жилищен район, тогава ще е необходимо да сключите споразумение с канализационните услуги поне 4 пъти годишно. Друг фактор е обемът на резервоара. Но най-важното е да извършите навреме цялата работа, за да не нарушите ритъма на системата. В крайна сметка това може да доведе до запушване на прилежащи територии. Съвет! Помислете за всички фактори, които влияят на чистотата на вашата ямка. Това ще гарантира дълго и продуктивно сътрудничество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *