Пътна основа за пътно строителство

Пътна основа за пътно строителство – INDOT #53. Много приложения на варовика, полезна и интересна информация от експертите в строителните материали. Доставка на инертни материали и варовик на конкурентни цени до всяка точка в България от инертни.com

Пътна основа за пътно строителство

Както при всяка основа, силната и здрава основа е единственият начин да започнете, ако искате да изградите нещо, което ще продължи. Всички пътища започват с пътна основа или подземна основа. Основата трябва да е здрава и стабилна, за да поддържа пътната настилка и теглото на превозните средства, които преминават всеки ден.

Материалите за пътна основа могат да бъдат гранит, натрошен чакъл или варовик, които след това се уплътняват, за да образуват твърда повърхност. Въпреки че има много възможности за материали, които да се използват като пътна основа, този с най-много предимства е натрошен варовик.

#53 Натрошен варовик – 1″ минус

Като здрав материал от естествен камък, натрошените варовикови агрегати правят здрава пътна основа. Варовикът INDOT #53 на инертни.com често е изборът за пътна основа за проекти за пътно строителство в нашата обслужвана зона. Също така често се използва при настилки, твърди стойки, паркинги, пешеходни пътеки и алеи. #53 Варовикът има 1″ материал до прах, което го прави чудесен за уплътняване.

Тъй като варовикът е 100% натрошен, той има ъглова форма, която причинява триене между частиците. Това триене му придава превъзходна здравина спрямо традиционния пясък, чакъл или рециклиран материал. Инженерите често определят варовика, защото са в състояние да използват по-малко материал и да постигнат равна или по-голяма якост от пясъка и чакъла. Естеството на ъгловата скала също позволява дренаж, като същевременно осигурява солидно уплътняване.

Бърз поглед към няколко проекта на инертни.com включва пътна база, използвана в алеи, паркинги и тежко пътно строителство.

Освен това слоевете на пътната основа трябва да са в състояние да издържат на всякакви климатични промени, които пътното платно може да срещне. Няколко добавки могат да се използват, за да променят функцията на пътя и да го направят идеален за специфичния климат. Например, районите, предразположени към студено време, често имат добавено одеяло от замръзване към основата. Това одеяло обикновено се състои от натрошен агрегат и пясък.

Пътната основа добра ли е за алея?

Чакълест алея с натрошен варовиков път е класическо решение с ниска поддръжка за много жители в селските райони. Пътната основа от натрошен варовик остава популярен материал за алеята не само поради своята естетика, но и поради относително ниската си цена в сравнение с алтернативите.

Ще откриете, че е много надежден. Може да издържи теглото на тежки превозни средства, без да е твърде груб за малки автомобили. За здрава и дълготрайна алея е разумно да нанасяте свеж слой от натрошен варовиков път върху повърхността. Това трябва да се прави поне на всеки една до две години.

Варовикът INDOT #53 на инертни.com е направен от висококачествен варовик. Нашият екип от експерти в строителните инертни материали има над 35 години опит. Ние можем да ви помогнем да изберете идеалното решение за вашите специфични спецификации и цели на проекта. Свържете се с нас днес, за да започнете.

До всяка пътна мрежа и по-голяма отбивка има и изградени пречиствателни станции USBF

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО