Провеждане на интравенозна инфузионна терапия

Провеждане на интравенозна инфузионна терапия

Тази техника позволява да бъдат облекчени мускулните и съдовите спазми, синдромите на болката, възпаление, премахване на главоболие и световъртеж.

Лекарствата се инжектират в кръвта чрез инфузионна система. Продължителността на сесията варира и зависи от скоростта и обема на лекарството (тези параметри се определят строго индивидуално от лекуващия лекар).

Показания за интравенозни инфузии

Лекарствените разтвори се прилагат по венозен път. За въвеждането се използват различни системи. Те могат да бъдат инсталирани в централни или в периферни съдове.

Показания:

  • Болков синдром
  • Болести на сърдечно-съдовата система
  • Съдова патология
  • Междупрешленна херния
  • Остеохондроза
  • Болести на ставите
  • Замайване
  • Главоболие

Провеждане на интравенозна инфузионна терапия

Какви са резултатите от прилагането на интравенозни инфузии за лечение на заболявания

Специалистите от водещите клиники използват ефективни сертифицирани лекарства, които подобряват общия кръвен поток, кръвообращението в капилярите и нормализират метаболизма в тялото. Този вид терапия подобрява стабилността на клетъчните структури, има имуностимулиращ и противовъзпалителен ефект.

Можете да се информирате за цените за инфузионна терапия на уебсайта или по телефона. Можете да уговорите среща на място.

Капковото инжектиране на лекарства е изключително ефективен метод за лечение, който ускорява лечебния процес и ефективно предотвратява появата или обострянето на заболяването.

Интравенозната инфузия е важно умение, което всяка медицинска сестра може да овладее. Подобно на интравенозното инжектиране, инфузията („капкомер“) е парентерален начин за въвеждане на лекарства и хранителни вещества в човешкото тяло чрез кръвообращението, но в голям обем течност. За интравенозна инфузия, разтворите се прилагат с помощта на капкова система.

За да се регулира инжектираният във вената разтвор, е необходимо да се следи скоростта на  капенето на капките. Потокът може да се регулира ръчно, или с електрическа помпа.

Медицинските сестри са обучени и знаят, че е нужно  непрекъснато да наблюдават процеса на доставяне на разтвора по венозен път и да коригират скоростта и дозировката на вливането, в случай, ако това е необходимо.