Почистване на улици – Европейските градове го правят редовно

За градските улици се предписва редовно мокро почистване, с една дума, измиване. Пътниците казват: ако пътното платно не беше измито поне няколко дни, щеше да е запушено до самите бордюри и нямаше да може да се движи по него. Къде уличните шайби пълнят бъчвите. Kак принципът на четните и странни ще им помогне и защо трябва да се прави почистване на улици дори и под дъжда.

Ако улицата е силно замърсена и трябва да заковете отпадъци до ръба на пътното платно, тогава насочваме дюзите по-близо до бордюрите. В случаите, когато това е нормално почистване, ние излагаме дюзите успоредно на дъската. И дюзите също могат да бъдат разположени напречно. Процесът на почистване в този случай изглежда грандиозно. Но разходът на вода е голям. Това обикновено се използва на широки магистрали, обяснява ни един от шофьорите.

Как се докарва цялата тази мръсотия

Според експертите 5% от мръсотията се докарва по градските пътища с моторни превозни средства. Изгорели газове, мазут, изтичащ от дефектен двигател, парчета гума и просто мръсотия от колелата, които летни жители и шофьори на камиони не смятат за необходимо да се измият при влизане в града.

Добавете мръсотия към градските и столичните строителни обекти. Сега, по време на кризата, със сигурност има по-малко от тях. Но оцелелите също имат време да наследят. В големия град се строят предимно високи сгради и колкото по-висока е сградата, толкова по-силен е вятърът.

Пътищата в столицата също са виновни за калта. Или по-скоро за тяхното качество. Погледнете асфалтовата настилка на която и да е магистрала. През цялото време със своите петна прилича на старо селско одеяло. Срутвайки се под колелата на автомобил, тези петна се превръщат в същия прах и мръсотия.

С настъпването на зимата тези закърпени пътища, борещи се с лед, се посипват с чакъл от комуналните служби.

Улиците на европейските градове се мият редовно

Улиците на европейските градове изглеждат необичайно чисти, без значение коя държава посещавате. Всъщност много време и усилия се отделят за почистване на улици в Европа и навсякъде. А не само в столиците и големите градове. Основната тайна за чистотата на пътищата и улиците в Европа може да се види във факта, че в това отношение жителите на населените места стриктно спазват правилата и разпоредбите, включително неизказани, за да поддържат реда.

Почистване на улици

На територията на основните европейски държави действа общ стандарт за почистване – задължително автоматизирано и ръчно измиване на пътища, тротоари и бордюри.

Миенето на улиците се извършва ежедневно до 21.00 часа и по традиция се извършва на три етапа: първо теглещ автомобил премахва неправилно паркираните автомобили, след това автомобилна прахосмукачка минава, вкарвайки прах и мръсотия и след това спринклер бавно се движи след него. Разбира се, всяка държава има свои предпочитания и улиците се почистват по различни начини.

В много отношения са важни традициите на страната, степента на развитие на почистващата индустрия в нея, наличието или отсъствието на домашно оборудване и следователно разходите за почистване на улиците за местните общини. Разбира се, общественото мнение за чистотата на градските улици също е от голямо значение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *