Почистването на канализацията

Почистването на канализацията в апартамента е по-лесно, когато сте двама души: единият избутва устройството в тръбата, а вторият усуква кабела от дръжката в другия край.

Как се случва почистването на канализацията

В процеса на работа се опитваме да стигнем до щранга, доколкото можем. Ако кабелът е отпуснат, завъртете го и го избутайте напред. Тя трябва да е еластична и гъвкава, като змия, но да не се навива наполовина. В противен случай го изваждаме, оправяме и пускаме отново в тръбата.

Ако успеете да преминете завоите на тръбопровода и да пробиете канализационния щепсел, тогава наградата ще бъде работещ водопровод, който сте настроили сами!

Ако запушването е настъпило на няколко места едновременно, тогава причината може да се крие в щранга. Тук нашата задача е само да се обадим на водопроводчика. Проблемът може да бъде придружен от издигаща се вода във ваната и тоалетната, както и лоша миризма.

Други места на задръстване на канализацията

Ако мивката в банята е запушена, тогава технологията е същата, като при почистване на мивката в кухнята.

Баня

Когато банята е запушена, по-добре е да използвате водопроводен кабел или импровизиран подобен инструмент, тъй като кабелът не винаги може свободно да влезе в дренажния отвор на банята. Методът на проливане или буталото тук е непрактичен, тъй като натрупването на конец и косми обикновено създава пречка.

Нежелателно е да се отстранява дренажната тръба от банята: уредът има ограничен подход към мястото на инсталиране. Добре е, когато такава тръба има сифон с гайка, както се прави под мивката. Но този дизайн не винаги се намира.

Дренажната система периодично се запушва. Това се случва по-често, ако тръбите са стари или неправилно инсталирани. В някои случаи запушването напълно блокира отпадъчните води, предотвратявайки достигането им до щранга. Ето защо въпросът за това как да почистите тръбите в банята е много важен за собствениците на градски апартаменти и селски къщи.

За Обща информация за структурата на канализационната система на апартаментите и причините за нейното запушване четете в следващата ни статия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *