Как да си изкарате чудесно на почивка в планина

Mестност „Карандила“

Ако смятате, че докато сте в Карандла, може да Ви е скучно, значи много грешите! Лятото в месността е наистина спокойно и можете да се наслаждавате на природната красота, като в същото време това не означава, че няма да намерите забавления, които да Ви допаднат.

Жителите са се погрижили да осигурят достатъчно забавления за своите гости през лятото, така че летните забавления да бъдат пълни. В зависимост от Вашите желания, можете да се забавлявате, да се научите да яздите кон, да карате велосипеди в планината или да се насладите на няколко спа и козметични процедури във вашия хотел.

Координати: Намира се в Източната част на Стара планина, и 30 км. на север от гр.Сливен
на надморска височина: ~ 1000 м.

Комплекс „Сините камъни“. Телефон за контакт: +359 700 800 37.

Mестност „Карандила“ , ж.к. Сини камъни, 8800 Сливен,

Карандила е изключително красива местност, която се намира в природен парк с името „Сините камъни“. На Ваше разположение са почивни станции, много спортни съоръжения и изкуствено езеро, което прави Карандила целогодишно посещаван планински курорт. Мястото е предпочитано от жителите на гр. Сливен за разходки и почивка сред природата, пешеходни маршрути, колоездене и други спортове.

Как да стигнете най-удобно до месността Карандила?
Вариантът, който Ви предлагаме е през връх Българка, който е и най-високият връх тук или пък през местността „Чуката“. На самото било на местността “Чуката” ще видите паметник на сливенски войвода. Вляво от него откъдето вляво е отбивката за местността „Карандила“.

Чистият планинският въздух и климат благоприятстват за лечението на редица асматични и белодробни заболявания, проблеми с нервната система и други.
Курортът има разнообразна флора и фауна. Срещат се широколистни гори от бук, дъб и габър, както и много цветя и билки.

В местността Карандила има условия за почивка както през лятото, така и през има ски-писта с два влека и маршрути за скално катерене с различна степен на трудност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *