Йога медитация защо да не я практикуваме

Йога медитация защо да не я практикуваме, полезна информация от професионалните инструктори по йога на yogasofia.com

Йога медитация

Топ 5 причини да НЕ приемате предизвикателството

Въпреки че изглежда като много ярост, опитът за практика на медитация може да не е за вас. Ето пет причини да стоите далеч от възглавницата.

Не се интересувате от това как работи умът ви

Разбира се, това е мястото, където прекарвате цялото си време и качеството на ума ви влияе върху преживяването ви във всеки момент от всяко взаимодействие, но защо да се притеснявате за разбирането? По-интересно е да обърнете внимание на последната актуализация на любимото си приложение на телефона си, отколкото да прецизирате възприятието си, за да виждате по-ясно. Освен това изчистването на кеша на текущия ум отнема известно време, а новото изтегляне още повече, а вие сте твърде заети за това.

Вие сте напълно спокойни, когато нещата не вървят по план

Когато попаднете в лош трафик, вие автоматично и лесно се доверявате на мистерията. Когато чантата ви бъде изгубена от авиокомпанията, вие се смеете и прощавате лесно. Когато най-добрият ви приятел забрави насрочена дата за игра, вие я оставяте да се изтърколи от гърба ви. Когато внезапно загубите доброто си здраве, вие сте благодарни за живота, който ви е даден и продължавате да се молите за другите, които страдат повече.

Нямате безпокойство и никога не сте били депресирани

Докато Световната здравна организация прогнозира, че до 2030 г. здравословният проблем номер едно ще бъде депресията, това няма нищо общо с вас. Лесно ставате от леглото сутрин, чувствайки се целенасочени и свързани със смисъла на живота си. А през нощта, когато изгасите светлината и си легнете, вашите притеснения и тревоги също изчезват. Никога не сте се събуждали в малките часове в паниката от мисловна буря и дълбоко и наистина знаете, че сте обичано и желано същество от Космоса.

Всичките ви взаимоотношения са такива, каквито искате да бъдат

Сърцето ви няма съжаление или скърби и сте в хармония с всички около вас. Не размишлявате върху минали разговори, които искате да са преминали по различен начин, нито се подготвяте за въображаеми бъдещи взаимодействия. Не изпитвате болки от ревност, завист или напомпано превъзходство. Отношенията ви с цялото ви разширено семейство са лесни. А хора с противоположни политически убеждения са добре дошли във вашето сърце и дом.

Вие не искате йога медитация

Има една стара поговорка: „Освен ако не сте като жена с запалена коса в търсене на езеро, не започвайте духовното пътуване. Самосъзнанието не е лесна практика и много препятствия очакват вашето откритие. Освен ако наистина не искате подаръците, които медитацията може да предложи, отпуснете се и се отпуснете. За съжаление, тъй като медитацията се превърна в нещо, което трябва да правим, можем да се чувстваме виновни, ако не практикуваме. Чувството за вина, че не медитираш, е по-лошо за здравето ти, отколкото да не медитираш! Така че, издухайте го. Практиката ще бъде тук и ще ви очаква, когато и ако искате.

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО